Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 11:45 Spotkanie w Kaźmierzu, 28 maj 2011 (II)
Proponuję powtórkę z rozrywki czyli spotkanie w Kaźmierzu. Dzień 28 maj 2011.Godzina np od 10 .
Miejsce mini zlotu:
Kaźmierz Wielkopolski, ul.Leśna - teren Polskiego Związku Wędkarskiego nad stawem
Tatar prowadzi nas:
Najprostsza do nas metoda dojazdu:
Należy dostać się na drogę 92 (daaaaawne A2 Warsza-Poznań-Świecko, Z Poznania nalezy wyjechać przez Wolę lub ul. Dąbrowskiego), i w miejscowości Tarnowo Podgórne na rondzie skręcamy na Kaźmierz dalej będą już tabliczki ale podpowiem: następne rondo prosto, na kolejnym w lewo i zały czas "prosto" (główną).
Po dotarciu do Kaźmierza docieramy do rynku i kierujemy się w lewo (na Buk), mijamy kościół i zaraz po zjechaniu z górki skręcamy w prawo (między Hohland i cmentarz).
Końcówka zależy od wybranego wariantu: na nastepnym skrzyżowaniu
- do nas prosto (domek nr 11),
- na teren PZW w prawo i dalej prosto i po minięciu stawu skręcamy w drugą dróżkę w prawo (przed ścianą lasu).
Zapraszamy :lol: :lol:
Oficjalnie oświadczam ,iż wszystko legalnie /papierowo/ zostało załatwione. Stosowne zezwolenie jeszcze cieplutkie mam w torebce.Jest to teren wprawdzie nieogrodzony ale duży na którym znajduje się miejsce do rozpalenia ogniska oraz wiata ze stołami i ławkami i kamiennym grilem.Obok las i pola.Ludzkich zabudowań brak.Jest też miejsce do zaparkowania samochodów.
W związku z tym zapraszam wraz z Tatarem WSZYSTKICH chętnych do przyjazdu i pobycie w naszym towarzystwie.
Uczestnicy spotkania
1.Miła, Marek + Gucio
2.Tatar Wątła Przemek Olek + Chili i Elza
3.Karolina Maciej + Platon i Tola
4. Asia Maciej + Stefan
5. Anita Julka + Spike + Jogi( z ADHD)
6. Dominika, Michał + Koluś
7. Luiza, osoba towarzysząca :lol: i Łucja + Batus
8. Dorti Elena Andrzej + Cudeńka
9. Mirka, P. Wiesio + Dusia i Borys
10. Eufrazyna do jedzie - nie dojedzie - dojedzie - nie dojedzie - dojedzie
A co do menu proponuję aby każdy z nas zadeklarował co może ze sobą zabrać aby potem nie było dubelków I tak :
1. Miłka : wielka micha sałatki z ananasem, coś na grilla plastikowe naczynia i sztućce /kieliszki też (oczywiście wszystko dla wszystkich uczestników) :wink: /, w dwóch termosach przywiozę kawusię, już zaparzoną, woreczki na psie kupy, duże worki na śmieci
2. Wątła i Tatar : placek z truskawkami i galaretką, sałaka z paluszkami krabowymi, 2 soki, 2 cole,
3. Dorota : żarełko i piwo
4. Asia i Maciej: kiełbaski, kaszanki, chleb, piwko, musztarda, ketchup
5. "Koluś" Dominika: co do picia i żarełka, to proponuję, że każdy do picia zabiera to co najbardziej lubi, a z żarełka to my przywieziemy pewnie też jakieś kiełbaski, zamarynowane mięso (muszę Michała zagnać do roboty, bo robi przepyszną karkówkę), zrobię sałatkę z kuskusem (taka kaszka + papryka + cebula + pietruszka + sos włoski i cytryna - jak ktoś nie lubi to sobie wygrzebie cebulę), no i wiadomo piciu, piciu, zobaczę czy zdążę z jakimś ciachem...
6. julkarem: sałatkę, picie i jeszcze coś tam ............... 2 chleby własnego wypieku, herbatkę w termosie , łopatę do zbierania kupek,
7. kalamaciej : my przywieziemy jakieś chipsy, paluszki, sałatkę pewnie jakieś mięcho czy cóś.. kurcze musimy jeszcze pomyśleć
8. Luiza : cukierasy niam niam...
na ładną pogodę czary
Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Sro 07 Wrz, 2011 18:30, w całości zmieniany 19 razy
Alicja ,Karolina , Dorota a jak tam Wy?Odwiedzicie nas? Oczywiście innych chętnych forumowiczów również serdecznie zapraszamy :grin: :grin:
oj my zawsze! a będą kiełbaski? :lol:
ja w każdym bądź razie już obmyślam menu! (oczywiście Maciej coś upichci bo moje żarełko mogłoby być niezjadliwe)
Myślę, że jest to do zrobienia :wink:
Tylko jaką psią ekipę ja mam wziąć ze sobą to nie mam pojęcia :razz:
28 maj wpisuję w kalendarz
Kala [Usunięty]
Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 20:00
Oj jak się cieszę!
Dorota no jak to które parówy masz zabrać? już Ci mówię: Bellę, Luci, Grubego, Koko, Dasze, Różola, Scubiego no i Liszowską (choć to nie parówczak) a Onyśce powiemy, że następnym razem na kafke ją zabierzemy
mam nadzieję, że o żadnym cudeńku nie zapomniałam!
Jasne przyjeżdżajcie.Zapraszamy.Fajnie będzie.
Hmmm Dorotko no nie wiem nie wiem który piesek ma przyjechać ale nie zabieraj Koko bo Ci ją ukradnę.
Karolina kiełbaski dla Was na 100% a i Tolę też w domu zostawcie bo też ją ukradnę :wink:
eufrazyna [Usunięty]
Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 20:48
Joasika napisał/a:
Rany, jak ja Wam zazdraszczam....
Ale jakby tak kto w okolice Śląska przypadkiem trafił, to ja wraz z resztą inwentarza serdecznie w me skromne progi zapraszam :!:
Muszę sprawdzić na googlach, czy ja mam daleko... A przyjmujesz w te progi z psami sztuk 3?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum