Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Spotkanie w Kaźmierzu, 28 maj 2011 (II)
Autor Wiadomość
watla 

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 11:45   Spotkanie w Kaźmierzu, 28 maj 2011 (II)

Proponuję powtórkę z rozrywki czyli spotkanie w Kaźmierzu. Dzień 28 maj 2011.Godzina np od 10 .

Miejsce mini zlotu:
Kaźmierz Wielkopolski, ul.Leśna - teren Polskiego Związku Wędkarskiego nad stawem
Tatar prowadzi nas:
Najprostsza do nas metoda dojazdu:
Należy dostać się na drogę 92 (daaaaawne A2 Warsza-Poznań-Świecko, Z Poznania nalezy wyjechać przez Wolę lub ul. Dąbrowskiego), i w miejscowości Tarnowo Podgórne na rondzie skręcamy na Kaźmierz dalej będą już tabliczki ale podpowiem: następne rondo prosto, na kolejnym w lewo i zały czas "prosto" (główną).

Po dotarciu do Kaźmierza docieramy do rynku i kierujemy się w lewo (na Buk), mijamy kościół i zaraz po zjechaniu z górki skręcamy w prawo (między Hohland i cmentarz).

Końcówka zależy od wybranego wariantu: na nastepnym skrzyżowaniu
- do nas prosto (domek nr 11),
- na teren PZW w prawo i dalej prosto i po minięciu stawu skręcamy w drugą dróżkę w prawo (przed ścianą lasu).

Zapraszamy :lol: :lol:
Oficjalnie oświadczam ,iż wszystko legalnie /papierowo/ zostało załatwione. Stosowne zezwolenie jeszcze cieplutkie mam w torebce.Jest to teren wprawdzie nieogrodzony ale duży na którym znajduje się miejsce do rozpalenia ogniska oraz wiata ze stołami i ławkami i kamiennym grilem.Obok las i pola.Ludzkich zabudowań brak.Jest też miejsce do zaparkowania samochodów.
W związku z tym zapraszam wraz z Tatarem WSZYSTKICH chętnych do przyjazdu i pobycie w naszym towarzystwie.

Uczestnicy spotkania

1.Miła, Marek + Gucio
2.Tatar Wątła Przemek Olek + Chili i Elza
3.Karolina Maciej + Platon i Tola
4. Asia Maciej + Stefan
5. Anita Julka + Spike + Jogi( z ADHD)
6. Dominika, Michał + Koluś
7. Luiza, osoba towarzysząca :lol: i Łucja + Batus
8. Dorti Elena Andrzej + Cudeńka
9. Mirka, P. Wiesio + Dusia i Borys
10. Eufrazyna do jedzie - nie dojedzie - dojedzie - nie dojedzie - dojedzie

A co do menu proponuję aby każdy z nas zadeklarował co może ze sobą zabrać aby potem nie było dubelków I tak :

1. Miłka : wielka micha sałatki z ananasem, coś na grilla plastikowe naczynia i sztućce /kieliszki też (oczywiście wszystko dla wszystkich uczestników) :wink: :mrgreen: /, w dwóch termosach przywiozę kawusię, już zaparzoną, woreczki na psie kupy, duże worki na śmieci

2. Wątła i Tatar : placek z truskawkami i galaretką, sałaka z paluszkami krabowymi, 2 soki, 2 cole,

3. Dorota : żarełko i piwo

4. Asia i Maciej: kiełbaski, kaszanki, chleb, piwko, musztarda, ketchup

5. "Koluś" Dominika: co do picia i żarełka, to proponuję, że każdy do picia zabiera to co najbardziej lubi, a z żarełka to my przywieziemy pewnie też jakieś kiełbaski, zamarynowane mięso (muszę Michała zagnać do roboty, bo robi przepyszną karkówkę), zrobię sałatkę z kuskusem (taka kaszka + papryka + cebula + pietruszka + sos włoski i cytryna - jak ktoś nie lubi to sobie wygrzebie cebulę), no i wiadomo piciu, piciu, zobaczę czy zdążę z jakimś ciachem...

6. julkarem: sałatkę, picie i jeszcze coś tam ............... 2 chleby własnego wypieku, herbatkę w termosie :) , łopatę do zbierania kupek,

7. kalamaciej : my przywieziemy jakieś chipsy, paluszki, sałatkę pewnie jakieś mięcho czy cóś.. kurcze musimy jeszcze pomyśleć

8. Luiza : cukierasy niam niam...

na ładną pogodę czary

Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Sro 07 Wrz, 2011 18:30, w całości zmieniany 19 razy  

Asia i Stefan 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 11:49   

Szkoda, że tu nie można zrobić tak, jak na Facebook'u. LUBIĘ TO!!!! Po stokroć!!!!

Asia i Stefan 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 11:51   

Miła od Gucia napisał/a:
Cudownie Wam było, a pogoda faktycznie, jak na zamówienie.
Cóż mam powiedzieć, po Zojkowemu "zazdraszczam", następnego spotkania nie opuszczę.

Moi Drodzy, nic dodać, nic ująć. Tym razem będzie przynajmniej o jednego bassiora więcej, prawda Miłka??? ;)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 15:19   

asia i maciej napisał/a:

Moi Drodzy, nic dodać, nic ująć. Tym razem będzie przynajmniej o jednego bassiora więcej, prawda Miłka??? ;)

prawda :lol:

1. Miła + basset Gustaw

watla 

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 18:43   

Alicja ,Karolina , Dorota a jak tam Wy?Odwiedzicie nas? Oczywiście innych chętnych forumowiczów również serdecznie zapraszamy :grin: :grin:

Batus 

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 18:53   

Może my? :oops:

Kala
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 19:03   

watla napisał/a:
Alicja ,Karolina , Dorota a jak tam Wy?Odwiedzicie nas? Oczywiście innych chętnych forumowiczów również serdecznie zapraszamy :grin: :grin:

oj my zawsze! a będą kiełbaski? :lol:
ja w każdym bądź razie już obmyślam menu! (oczywiście Maciej coś upichci bo moje żarełko mogłoby być niezjadliwe)

Batus napisał/a:

zapraszamy, zapraszamy :D dlaczegoż tak nieśmiało?

Joasika 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 19:27   

Rany, jak ja Wam zazdraszczam.... :roll:

Ale jakby tak kto w okolice Śląska przypadkiem trafił, to ja wraz z resztą inwentarza serdecznie w me skromne progi zapraszam :mrgreen: :!:

Batus 

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 19:33   

Jeśli możemy się przyłączyć to my chętni jesteśmy :)

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 19:43   

Myślę, że jest to do zrobienia :wink:
Tylko jaką psią ekipę ja mam wziąć ze sobą to nie mam pojęcia :roll: :razz:
28 maj wpisuję w kalendarz :mrgreen:

Kala
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 20:00   

Oj jak się cieszę!

Dorota no jak to które parówy masz zabrać? już Ci mówię: Bellę, Luci, Grubego, Koko, Dasze, Różola, Scubiego no i Liszowską (choć to nie parówczak) a Onyśce powiemy, że następnym razem na kafke ją zabierzemy :P
mam nadzieję, że o żadnym cudeńku nie zapomniałam!

watla 

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 20:31   

Batus napisał/a:

Jasne przyjeżdżajcie.Zapraszamy.Fajnie będzie.
Hmmm Dorotko no nie wiem nie wiem który piesek ma przyjechać ale nie zabieraj Koko bo Ci ją ukradnę. :oops: :oops:
Karolina kiełbaski dla Was na 100% a i Tolę też w domu zostawcie bo też ją ukradnę :wink:

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 20:48   

Joasika napisał/a:

Ale jakby tak kto w okolice Śląska przypadkiem trafił, to ja wraz z resztą inwentarza serdecznie w me skromne progi zapraszam :mrgreen: :!:

Muszę sprawdzić na googlach, czy ja mam daleko... A przyjmujesz w te progi z psami sztuk 3? :)

Joasika 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 20:50   

eufrazyna napisał/a:
Joasika napisał/a:

Muszę sprawdzić na googlach, czy ja mam daleko... A przyjmujesz w te progi z psami sztuk 3? :)

Podwórko mam duże - i 20 się zmieści :mrgreen: :!:

watla 

Wysłany: Sro 11 Maj, 2011 20:54   

Joasika napisał/a:
eufrazyna napisał/a:
Joasika napisał/a:

Podwórko mam duże - i 20 się zmieści :mrgreen: :!:

Szkoda że nie mieszkacie bliżej bo sami byśmy Was odwiedzili ale kto wie kto wie może kiedyś przejazdem będziemy

Odpowiedz do tematu